Inšpirácie

Na čo zdobiť, keď nahá torta to spraví?

Poschodová torta s ovocím | Cukráreň Elezi

Vedeli by ste si predstaviť, že by ste dostali tortu, na ktorej by bola každá jedna časť jedlá? Žiadne ťažké marcipánové ozdoby, ktoré by ste museli nechať na tanieri, či iné maslové a cukrové kvety s potravinárskymi farbami navyše by vás nečakali. Iba zdravé torty, plné ovocia, orieškov, 70% čokoláda, a pohľad na dokonalosť, pri ktorej sa vám miestami zastaví dych. Zoznámte sa s nahou krásou alebo s jej originálnym názvom. Nahá torta.

Sú trendy, nádherné a lahodné!

Určite ste si všimli, že nahé torty sa stali súčasným trendom. Zdobia svadby, ale aj oslavy. Prečo vyhrávajú na plnej čiare? Sú jednoduché. Aj vďaka tomu, že pracujete iba s korpusom a krémom. Nepotrebujete žiadny marcipán ani umelé ozdoby, nad ktorým obsahom a pôvodom jej ingrediencií by ste mohli pochybovať. Jedinými prvkami, ktoré pri nej využijete sú čerstvé ovocie, šľahačka, prípadne čokoláda, ktorá steká po krajoch. Aj vám sa už zbiehajú slinky? Vďaka nahej torte viete, čo skutočne jete. A to je ďalšia z pozitív tejto lahodnej krásky.

Nespočetné množstvo variácií

Aj to ponúka nahá kráľovná tort. Môžete sa hrať s veľkosťou korpusov. Môžete urobiť mini tortu alebo veľkú tortu a pokojne aj poschodovú. Medzi náplňami vedú jednoznačne ľahké náplne bez žiadnych pridaných látok a náhrad, či ťažkých plniek, po ktorých sa budete cítiť plní. Synonymom nahých tort je totiž ľahkosť a lahodnosť. Keď ich ochutnáte, budete chcieť ďalší kúsok, a keď sa bude vo vašich ústach rozplývať, nebudete chcieť už žiadne umelé torty plné chémie. Navyše, ak túžite po niečom skutočne poctivom, rýchlom a zároveň jedinečnom, nahá torta vás nikdy nesklame.

Sú reálne a čestné

Na tento druh torty nepotrebujete žiadne extra skúsenosti z oblasti pečenia, nebudete sa trápiť nad zložitosťami fondánu, a nad tým koľko kíl cukru musíte kúpiť na výrobu ozdôb, ktoré sa aj tak nezjedia. Aj preto poctivosť nahej torty priťahuje každého a evokuje pocit reálnosti aj vďaka tomu, že všetko na nej je jedlé.

Ako na poctivú krásku s ovocím?

Môžete si ju dôkladne pripraviť aj doma, z kvalitných, čerstvých surovín, ako od babičky. Stačia vám na to aj dva upečené piškótové korpusy, ktoré jednoducho pozdĺžne prerežete a máte hneď štyri. Potom si pripravte už len domáci džem, čerstvé ovocie a ľahké náplne. Pokojne aj zo šľahačky, nízkotučného tvarohu a neopísateľného mascarpone. Tak prichádza na rad plnenie. Plnka by mala poriadne vytŕčať, aj s korpusom, a nebojte sa ani ovocia. Môže byť priamo v plnke, na nej, aj na vrchu, či jednotlivých poschodiach. Kam všade ho umiestnite je len na vašej fantázii a hraní. Nič nepokazíte ani klasickou čokoládovou, či karamelovou polevou, ktorú dáte na vrch torty, a po slzičkách bude stekať celou tortou. Populárne sú však istým spôsobom aj „nejedlé“ ozdoby. Nebojte sa, nejde o fondány a marcipány, ale o kvety, šišky, listy či konáriky. Nahé torty môžete pokojne ozdobiť aj čerstvými „plodmi prírody“. Dodáte jej tak exkluzivitu a jedinečnosť.

 

Nechce sa vám piecť? Vyberte si poctivú cukráreň!

Pri udalostiach ako je svadba, či životné jubileum, majú zvyčajne všetci členovia domácnosti množstvo povinností, a preto si torty objednávajú z cukrárne. Ako však nájsť tú pravú, ktorá ponúka nahé torty z tých najpoctivejších surovín a vyrobené z lásky? Jedna by sa našla. Cukráreň Elezi v Bratislave disponuje všetkými týmito vlastnosťami a môžete sa spoľahnúť na to, že vám od nej jedna torta stačiť nebude. Stane sa vašou rodinnou voľbou v oblasti poctivých cukroviniek na všetky vaše dôležité životné míľniky.